Hoppa till sidans innehåll

Piteå Summer Games 2015

11 JUL 2015 17:58
Sunderby SK rönte stora framgångar i Piteå Summer Games
  • Skapad: 11 JUL 2015 17:58

Glädjeyran har just lagt sig efter att Sunderby SK:s pojkar -01 tog sig ända till final i årets upplaga av Piteå Summer Games. Att ta sig ända till final i den näst största fotbollsturneringen i Sverige (efter Gothia) innebär många matcher och tufft motstånd på kort tid, först i grundspelet och sedan i slutspelet. I åttondelsfinalen stod Svartbjörsbyn för motståndet, men fick se sig besegrade av SSK, likaså Alta IF som i kvartsfinalen föll mot SSK. I semifinalen var det ytterligare ett norskt lag som stod för motståndet, denna gång FK Mjölner, SSK gick segrande ur den striden och resultatet 2-0 tog Sunderby SK:s pojkar 01 till FINAL!!!!

Spänningen och temperaturen steg definitivt i Piteå i och med detta, kl 14.00 på söndagen skulle den avgörande finalmatchen spelas på självaste LF Arena, det var ett taggat Sunderby SK som tog emot Norska Bodö Glimt inför en närmast fullsatt arena, i strålande (stekande) solsken skulle finalen avgöras, efter en riktig pampig inledning där båda lagen tågade in sida vid sida och spelarna + tränarna högtidligt presenterats så var matchen igång. SSK skaffade sig snabbt två riktigt vassa chanser men bollen ville tyvärr inte gå in, i halvlek stod det fortfarande 0-0, det visade sig vara en tuff och jämn match. Tyvärr lyckas Bodö Glimt ta ledningen med 1-0 i andra halvlek, ett resultat som stod sig ända till slutsignalen. Vilken match och kämpaglöd våra killar bjöd på, otroligt spännande, det kunde lika gärna varit SSK som nätat. 

Att ta hem silvermedaljen i Piteå Summer Games och sluta som tvåa av 55 deltagande lag i sin åldersgrupp är ju trots förlust i finalen en riktig bragd som få Luleålag har lyckats med, till och med få lag från Norrbotten, Sverige tar sig så långt, det är ofta Norge, Finland, och andra långväga gästande lag som drabbar samman i finalerna. Sunderbyns tjejer årgång -95 har dock tagit hem segern i PSG hela tre gånger, det var ett riktigt krigargäng som lyckades bra på den tiden.

Vi gratulerar Pojkar -01 till framgångarna och Sunderby SK kan än en gång stoltsera med att gå långt i turneringen, BYN är ett gäng att räkna med även när det hettar till. Bakom lagets framgångar står tränartrion Peter Åberg, Krister Nilsson och Nicke Juuso, ett imponerande lagbygge som kräver många olika inspel och bollar i luften. Deras upplägg har visat sig vara ett vinnande koncept helt enkelt, ett koncept som bygger på idrottslig utveckling, glädje och gemenskap, man har kul ihop och trivs tillsammans, det gör att man håller ihop både i med- och motgång. 

I skrivande stund har laget precis laddat om och är på väg ut på nästa äventyr. På söndag den 12/7 lyfter de från Luleå Airport med siktet inställt på Göteborg och Gothia, sveriges största fotbollsturnering med totalt ca 1650 deltagande lag (psg ca 795 st). Det är debut för laget i detta stora turneringssammanhang och vi önskar dem stort lycka till i Göteborg!

Relaterad artikel i Kuriren från psg kan du läsa här

Prispallen 2 P-01

Grattis till silvermedaljen!

Prispallen P-01

 

Silvermedalj SSK P-01

 

SSK_flagga

Facebook

<SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Sunderby SK
Gallringsvägen 4
95442 Södra Sunderbyn

Besöksadress:
Gallringsvägen 4
95442 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0920261176
E-post: kansliet@sunderbysk....

Se all info