Hoppa till sidans innehåll

Ledaröverenskommelse och registerutdrag

20 DEC 2019 11:17
  • Uppdaterad: 20 DEC 2019 11:17

I samband med att policyn Träning & Tävling lanserades nämndes att vi kommer att vilja teckna en överenskommelse med samtliga ledare, vilka har ett särskilt uppdrag att leva policyn i sitt ledaruppdrag inom föreningen. 

I och med att Riksidrottsförbundet (RF) under försommaren 2019 beslutade att alla nya ledare fr o m den 1 januari 2020 ska uppvisa registerutdrag ur belastningsregistret, bestämde vi oss att vi gör dessa båda moment samtidigt. 

Styrelsen har beslutat att senast 31 januari 2020 ska samtliga ledare tecknat nämnda överenskommelse samt de ledare som behöver visa upp ett begränsat utdrag ur belastningsregistret har gjort det för respektive sektionsordförande. 

Enligt RF ska de ledare som har direkt och regelbunden kontakt med barn i sitt ledaruppdrag visa upp utdrag ur belastningsregistret. Styrelsen har beslutat att hos oss är det lagledare och tränare. Övriga ledare tecknar överenskommelse, utan att visa upp utdrag ur belastningsregistret. 

På hemsidan under Styrdokument finns båda varianterna av överenskommelse samt en handläggningsrutin beslutad av styrelsen. 

Länk till beställning av utdrag här:

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/

På samma gång vilja tacka alla medlemmar, aktiva, ledare och anställda för ett fint sportår i byn och tillönska fina vinterhelger hemma eller på resa. 

Istället för julkort som vi tidigare år skickat till partners, förbund och övriga föreningar bestämde vi i år att ge en gåva till sjukhusclownerna. Vi tror pengarna gör bättre nytta där än i julkort och porto. 

Väl mött 2020.
Jörgen Ericsson
ordf

Skribent: Ann-Sofie Abrahamsson
Epost: Adressen Gömd

Facebook

<SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Sunderby SK
Gallringsvägen 4
95442 Södra Sunderbyn

Besöksadress:
Gallringsvägen 4
95442 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0920261176
E-post: kansliet@sunderbysk....

Se all info