Hoppa till sidans innehåll

Nu hjälper vi varandra

23 MAR 2020 10:22
  • Uppdaterad: 23 MAR 2020 10:22

 Coronaviruset håller sitt grepp om hela världen, även Sunderbyn. Vi bedöms bara vara i början av denna pandemi. Det är ett nytt och delvis oberäkneligt virus. Någonstans hörde jag att piken av smittspridningen bedöms till mitten av maj i storstäderna och ett par veckor senare ute i landsorten. Det kommer att pågå ett tag och vi vet inte vem som kommer drabbas. 

 Nu när personer över 70 år behöver isolera sig, så behöver vi som är yngre och friska kliva fram för våra medmänniskor. Om vi inom SSK tar ansvar för byn, så har vi gjort något. Inte ens inom byn gäller det klassiska ordspråket att någon kan göra allt, men alla kan göra något. 

 Jag uppmanar oss var och en i  föreningen att i vårt grannskap fundera igenom är det någon som just jag behöver hjälpa i detta läge. Handla en extra påse i affären till min äldre granne. Gå ett extra apoteksärende till henne. Ställa frågan till honom om han får hjälp av sina barn, annars kan du be mig om hjälp. Det som behövs för alla är att bryta isoleringen genom ett telefonsamtal eller ringa på och samtala på trappan på behörigt avstånd i friska luften. 

 Det här fixar vi. Med vår geografiska täckning i byn, så är detta en mycket liten sak. Jag litar på er. 💙💛

 Vänligen 

Jörgen Ericsson 

ordf

Skribent: Ann-Sofie Abrahamsson
E-post: Adressen Gömd

Facebook

<SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Sunderby SK
Gallringsvägen 4
95442 Södra Sunderbyn

Besöksadress:
Gallringsvägen 4
95442 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0920261176
E-post: kansliet@sunderbysk....

Se all info